Zuurtegraad herstellen (ACV-spoeling)
#11
Een te zure azijnspoeling kan je haar beschadigen. Zie mijn haarnota's voor uitgebreide informatie.
Antwoord
#12
Sinds kort gebruik ik (na een tip die ik gelezen heb op een webwinkel waar ze oa henna etc verkopen) amla poeder in plaats van (verdunde) ACV of een andere azijn.

Ik doe ongeveer 1 eetlepel of iets meer poeder in een flesje; lauw water erbij, flink schudden, paar minuten laten staan.
Dan gewoon nadat de shampoo is uitgespoeld door m'n haar; ik probeer het met m'n vingers ook een beetje op m'n hoofdhuid te krijgen en laat het dan nog een minuutje of wat intrekken, waarna ik het uitspoel.

Bij het door mijn haar gieten voelt m'n haar wat stroever dan met het azijnwater, maar bij het uitspoelen wordt het heerlijk zacht en 'glibberig'.
Ook als het droog is voelt het nog steeds erg zacht aan; het voelt ook wat steviger en lijkt zwaarder.
Ik heb van mezelf heel erg fijn, licht haar dus dat vind ik ontzettend prettig!

Volgens de webwinkel zou je haar er ook voller van uit gaan zien - daar kan ik nog niet zo veel van zeggen, ik draag het bijna nooit los.

Het heeft wel als gevolg dat uiteindes die eerst braaf in m'n knot bleven, nu ineens weer willen uitsteken... ;)
Antwoord
#13
ACV-spoeling is echt mijn wondermiddel. Ik doe het eens in de twee weken, maar mijn haar is zo mooi erna! Prachtige glans en super zacht. Maar zo te lezen kan het dus ook haren beschadigen :(
Antwoord
#14
Recente informatie die ik kreeg wijst erop (voorzichtigheid is nog altijd geboden, onbedoeld foutieve informatie komt vaker voor...) dat een oplossing van een koffielepel witte azijn of 4 eetlepels ACV in een liter water overeenstemt met de zuurtegraad van het haar.
Opnieuw, wie meer wil lezen verwijs ik naar mijn haarnota's.
Antwoord
#15
Athanasia schreef:Een te zure azijnspoeling kan je haar beschadigen. Zie mijn haarnota's voor uitgebreide informatie.

Waar staan jouw haarnota's? Ik zie je er vaker naar verwijzen maar weet niet waar ze staan?
LOVE
Antwoord
#16
Die staan in een afgeschermd deel. Voordat je daar toegang kunt krijgen moet je 30 dagen lid zijn en 100 posts hebben. ;)
Antwoord
#17
Aah vandaar, zie ik het dan wel weer. ;) Thanks!
LOVE
Antwoord
#18
Is het mogelijk om alleen kokosolie en acv-spoeling te gebruiken en verder geen shampoos en conditioners? En misschien af en toe een zelfgemaakt natuurlijk masker?
LOVE
Antwoord
#19
Alles kan. Je moet zelf uitproberen wat werkt voor jouw haar.
[Afbeelding: zombie43.gif]Risen from coiling knots
Antwoord
#20
Een azijnspoeling kan je haar niet wassen... ik vind het zelf belangrijk om de hoofdhuid schoon te houden. Azijn is vooral tegen kalkafzetting bedoeld.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 2 gast(en)