Tips voor als je vet haar hebt
#1
Vet haar
Vet, lang haar heeft een specifieke verzorging nodig. De hoofdhuid moet goed schoon zijn, maar de lengte mag natuurlijk niet uitdrogen. Daarom hier enkele tips om het leven met vet haar draaglijker te maken.

Shampoo
Vet haar vereist een shampoo voor vet haar, simpel toch? Nee, toch niet. Shampoo's voor vet haar werken veel te uitdrogend. Ze zijn zeker al niet goed voor je lengte, maar wat sommige mensen ook niet weten is dat ze ook te uitdrogend zijn voor je hoofdhuid. Je hoofdhuid zal juist vetter worden, omdat het constant zo wordt uitgedroogd. Je kan het beste een shampoo voor normaal haar gebruiken.

Wassen, meer of minder?
Het is niet goed om elke dag te wassen, vet haar of niet. Als je haar na een dag alweer erg vet is, betekent dat je haar weer moet wennen aan minder gewassen te worden. Het beste is om per dag te beginnen uitstellen. Het kan soms een tijd duren en meestal is de dag voor het wassen je haar toch vet. Je kan beter zo'n één "vet haar"-dag hebben, dat zorgt ervoor dat je de andere dagen niet supersnel vet haar hebt. Wat je wel eventueel kan doen is de laatste dag wat droogshampoo gebruiken. Dat droogt de hoofdhuid niet uit, maar zorgt wel dat je haren niet meer zo'n vette glans hebben.

Essentiële oliën
Wat je nog kan doen, om te helpen bij vet haar is een drupje of 2 essentiële olie bij je handvol shampoo doen. De meest bekende voor vet haar zijn lavendel, rozemarijn, tea tree, pepermunt en ylang ylang.

Lotion en spoelingen
Je kan je haar ook opfrissen met haarlotion, zoals de rozemarijn lotion van Weleda, of de neem lotion van Dr. Hauschka. Ze zijn vooral erg geschikt om op de 'vetste' dag jeuk en irritatie weg te nemen. Daarnaast kan je ook een azijnspoelingen met kruiden bij doen om je haar minder snel vet te laten worden. Kijk zeker eens bij het receptenhoekje daarvoor.
1a F iii in herstel, vroegere dikte: 11 cm, huidige dikte: 9 cm

[Afbeelding: sG9Yt8jt.jpg?1]
Antwoord
#2
wat met droogshampoo? is het beter dat je droogshampoo gebruikt of je haar wast? dit klinkt misschien een domme vraag maar ik heb er eigenlijk nog nooit iets van gehoord, ik weet dat je haar minder wassen beter voor je haar is dan het veel wassen, maar slurpt droogshampoo dat vet niet als het ware op? ik weet het niet hahah ik gebruik dit hoogstens een keer per maand, maar leek me wel fijn om te weten :)
Antwoord
#3
Ik ben geen fan van droogshampoo. Het is meestal licht ontvlambaar en geeft een vies gevoel na gebruik. Zoiets wil ik niet in mijn haar of op mijn hoofdhuid. Ik was dan liever een keertje meer, scalpwash laat mijn lengte droog.
Antwoord
#4
Het helpt soms ook om met een natuurlijke borstel de vetheid door het haar te verdelen :)
[Afbeelding: zsodbq.jpg]
Klik hier voor mijn Wordpressblog! Hier bespreek ik de details van water only washing.
Antwoord
#5
Tja, bij mij dus niet. Sinds de laatste keer wassen (gisteren) kam ik het.
Antwoord
#6
Bij mij heeft een varkensharen borstel ook nooit geholpen. Het stimuleert juist je hoofdhuid om nog meer talg aan te maken, en je krijgt nooit de indruk dat het vet beter verspreid wordt dan met een fijne hoornen kam.
Antwoord
#7
Het helpt bij mij wel heel goed om de vette delen (voorste plukken) minder vet te maken. Ik heb alleen veel te fijn haar om het vaak te gebruiken. Doe het dus alleen op de laatste dag voor het wassen.
Antwoord
#8
Het lijkt dat alleen kammen effect heeft, maar het kan ook te maken hebben met twee keer wassen met mijn "beste" (best schoonmakende) shampoo en niet buitenkomen in de hitte.
Antwoord
#9
bij mij helpt dit een heel klein beetje, maar laten we zeggen dat het vettig blijft en na een uur of half uur het terug even vettig is. dusja..
Antwoord
#10
Ik heb fijn haar dat vrij snel vet werd maar nu heb ik een oplossing gevonden! Ik heb Lamazuna shampoo in vaste vorm gekocht (geheel natuurlijke shampoo uit Frankrijk, te koop via internet) en hoef nog maar twee maal per week te wassen; op zondag en op donderdag. Mijn haar wordt niet meer snel vet en zit veel beter. Er zijn verschillende varianten van de shampoo voor alle haartypen en je doet lang met een blokje. Bovendien vind ik het erg fijn dat het zo milieuvriendelijk is, het zit verpakt in een kartonnen doosje.
Wat soms ook fijn is om te gebruiken als mijn haar plat als een pannenkoek zit is haarpoeder. Dat maakt het wat stroever bij de wortels en ook ietsje droger. Dat doe ik vaak op de dag voordat het gewassen wordt.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)