Hoe vaak laat jij je haren knippen?
#11
sinds de kapper er de laatste keer veel te veel af heeft geknipt, knip ik het nu (ook) zelf. (fey's methode). Ik denk dat ik dit om de paar maanden doe.
Antwoord
#12
Ben in februari voor het laatst geweest. Check regelmatig mijn haar. Had me voorgenomen om heel 2011 niet te knippen maar toen was ik dus al geweest in februari. Gaat nog steeds goed eigenlijk, nog geen behoefte aan om weer te knippen. Geen regelmaat dus.
Voor het haarforum zat ik volgens mij elke 3 maanden bij de kapper. Maar op die manier schiet het dus voor geen meter op om lang haar te krijgen.
Antwoord
#13
Dus eigenlijk is het gewoon belangrijk om te kijken hoe je punten eruit zien en dan te beslissen of het geknipt moet worden of niet?

Wanneer vinden jullie dan dat het tijd is om je punten bij te knippen?
Antwoord
#14
lyssophietje schreef:Dus eigenlijk is het gewoon belangrijk om te kijken hoe je punten eruit zien en dan te beslissen of het geknipt moet worden of niet?

Wanneer vinden jullie dan dat het tijd is om je punten bij te knippen?

Ben ik ook wel benieuwd naar!
Antwoord
#15
Ik vind het zéker tijd mijn punten bij te knippen als ze plots precies meer "velcro" achtig worden en dus meer knoopjes geven door zo vaak aan elkaar te blijven hangen en moeilijk te ontwarren zijn. Op een bepaald moment voel ik dat gewoon en dan moet er echt een stukje af en daarna, tadaa, weer makkelijker te ontwarren haar.:)
1a F iii in herstel, vroegere dikte: 11 cm, huidige dikte: 9 cm

[Afbeelding: sG9Yt8jt.jpg?1]
Antwoord
#16
Als het te slecht voelt (stug en droog) gaat er een stukje af. Sinds ruim een jaar knip ik overigens de groei er uit, maakt niet zoveel uit hoe het aanvoelt omdat ik het nu op het zicht doe (dat het er wat voller/gezonder uitziet). Dus ben van 2x per jaar knippen naar 4x per jaar gegaan (ongeveer).
Antwoord
#17
Ik kijk meestal gewoon of er veel gespleten punten zijn, of puntjes met knakken of bultjes.
[Afbeelding: hf_zps8e315818.gif] [Afbeelding: 124302618&trans=1.jpg]
........................................ Pet's name: Spring
http://www.fairytalemuah.nl/
Antwoord
#18
Ik laat het heel af en toe knippen door mijn moeder; naar de kapper ga ik nooit. Maar volgens mij wordt het eens per jaar geknipt, dus echt niet veel. En soms knip ik zelf een heel klein stukje er af.
Antwoord
#19
Ik ga eigenlijk nooit bloos2
Ik ben vorig jaar met Kerst voor het eerst naar een 'echte' kapper geweest. Vroeger kwam mijn nicht bij ons thuis knippen en later hebben we nog een andere thuiskapster gehad maar dat is me niet goed bevallen (1x toen ik mijn haren zwart had laten verven, waren mijn oren ook zwart!).
Heel soms knipt mijn zus de puntjes, maar dat is ook maar 1x in de 2 jaar ofzo.

Zou ik het vaker moeten laten knippen? Die thuiskapster van vroeger zei altijd dat je haar sneller groeide als je vaker de puntjes liet knippen, maar het gevolg was toen dat ze er steeds meer afknipte dan dat er bij groeide :s
[Afbeelding: th_28-05-2012.jpg]
Antwoord
#20
ja aan zulke kappers heb je niet zoveel :p
eigenlijk groeit je haar niet sneller als je het laat knippen, maar als de punten beschadigd zijn dan breken ze makkelijker.
dus dan word het toch niet echt langer. ik denk dat je voor jezelf moet kijken hoe je punten er aantoe zijn en dan beslissen.
ik knipte maar heel af en toe, vroeger misschien ook maar 1x in de 2 jaar, en dat ging prima.
nu doe ik microtrimmen en daar kom ik ook een heel eind mee!

meestal laat ik mijn vriend of moeder er een stukje vanaf halen :)
Kin-Schl-Apl-BSL-TL-HL-TBL-Classic
Heup verwacht in Januari 2016
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)