Haren zelf knippen
#41
Mijn zus heeft ook onlangs de kappersschaar en liniaal gekocht bij het Kruidvat. Ik mag dan voor kapper gaan spelen. Eerlijk gezegd ben ik wel bang dat ik scheef knip en ben ook bang dat de kappersschaar die toch beduidend van minder kwaliteit is dan die van de echte kapper, gaat zorgen voor slechte haar punten. In ieder geval vind ik dit wel een goed alternatief voor mensen die geen Sisi haar willen hebben, en niet wakker liggen van hun haarpunten. In Duitsland zijn de kappers een stuk duurder dan in Nederland.
Antwoord
#42
Ik knip onze haren ook zelf! Gewoon simpelweg duur en daarbij wil ik niet graag aangeraakt worden..
Antwoord
#43
Pha schreef:Kapperscharen van bij HEMA of 't Kruidvat worden afgeraden aangezien er al meldingen zijn geweest dat ze voor meer splits zorgen.

Hier kwam ik helaas pas laat achter (in mijn eerste fanatieke haargroei periode). Ik S&D-de me altijd een ongeluk maar ik bleef maar gespleten punten hebben. Omdat ik dun haar heb bleef er niks meer van over en had ik beter gewoon kunnen laten knippen.

Ik wil op den duur misschien toch wel weer een keer een echt goeie schaar voor S&D, maar als ik zie dat dat weer uit de hand loopt stop ik er gelijk mee. Ik vind dat enorm rustgevend om te doen, dus ik sla nogal gauw door grijns

Haren knippen doe ik niet meer zelf. Het effect van een knipbeurt bij de kapper is vele malen beter voor mij. Omdat mijn haren niet allemaal op één lengte zijn, krijg ik met die ene methode niet ál mijn haren een stukje getrimd, waardoor het helemaal niet voelt alsof ik een lekker fris puntje heb. Nekharen zijn korter, voorste haren zijn korter, etc... die blijven dan helaas hetzelfde.

De laatste keren dat ik bij de kapper kwam (en de goedkoopste salon die ik kon vinden nog ook) hebben ze zich wel netjes aan mijn wensen gehouden, ondanks dat ik een indirecte belediging naar m'n hoofd kreeg. :p Qua knippen durf ik het nog wel aan, in ieder geval. Maar leuk is anders.
Antwoord
#44
ik kreeg laatst als tip deze scharen: <!-- m --><a class="postlink" href="https://nl.aliexpress.com/store/product/710-5-5-Japan-Kasho-TOP-QALITY-Black-Hairdressing-Scissors-440C-62HRC-Barbers-Cutting-Scissors-Thinning/1969398_32601978171.html?spm=a2g0z.12010608.0.0.c2BCG6">https://nl.aliexpress.com/store/product ... 0.0.c2BCG6</a><!-- m -->

Kasho Scissors van aliexpress
Zou dat wat kunnen zijn?
Dij/Mid-thigh ✂ Taille -> Heup -> Stuit
Antwoord
#45
Het lastige is dat je niet echt kan zien of ze scherp zijn. Ik heb de kappersschaar van het kruidvat en dat is me alles meegevallen:) Ik knip het haar van mijn zoon zelf en ik knip mijn pony zelf omdat ik het anders te duur vind worden (kappers rekenen voor een kind ook echt de hoofdprijs hier, belachelijk)
Antwoord
#46
Ik heb een professionele schaar aangeschaft en zojuist mijn eigen haren geknipt. :D Ideaal!
Hearts 2b/M/ii/CL  Hearts

23/08/2019: 120cm
Antwoord
#47
Ik ben alleen bang dat ik te weinig afknip. Ik heb geen dode puntjes, alleen dunner onderaan. Hoe doen jullie dat? Gewoon hoppaa en ineens 5cm eraf? Of kleine stapjes? (Heb er zojuist 2,5 cm afgeknipt, maar wat extra zou het wel dikker maken onderaan)
Hearts 2b/M/ii/CL  Hearts

23/08/2019: 120cm
Antwoord
#48
JAAAAA, ik heb het gedaan! 2cm eraf geknipt. Dat was spannend! Maar goed, inmiddels is het iets onder mid back, en ik wil het al zo lang eens zelf knippen dat ik het nu maar eens gedaan heb. Ik knip het haar van Man al 28 jaar, dat van Zoon ook al een jaar of 10 en dat gaat ook altijd goed dus nu maar eens mijn eigen haar. Aan Man gevraagd hoe het eruit zag en hij vond het mooi.

Omdat ik dus het haar van het hele gezin knip, heb ik professionele scharen. Niet goedkoop maar de investering wel waard. Ooit begonnen met een setje van het Kruidvat, maar het is echt niet te vergelijken.
Antwoord
#49
Knap hoor! Ik durf dat zelf nog niet helemaal aan..
2cFii 76/64/90/83/87/ 92cm Omtrek: 8cm
''Blitzlocks''

I believe life is what you make it and I make it one hell of a ride!
Antwoord
#50
Achteraf denk ik: had ik veel eerder moeten doen. Had al filmpjes op,YouTube gekeken waarbij het ontzettend mis ging en daardoor heel lang geaarzeld. Maar naar de kapper vind ik ook niet fijn, want te knipgraag (“Gewoon een centimeter *duidde minstens 6 aan* of mag er wel wat meer af? *lees: ik ga er eens even een lekker kortpittig kapseltje in knippen*) of een nogal sterke eigen mening “Wat? Nóg 20 cm erbij?” En dan zo’n OMG gezicht.

Wat scheelt is dat ik best veel slag heb. Als ik veel steiler haar zou hebben, zou niet helemaal gelijk veel meer opvallen.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)