Alverde
#21
Leuk Rusalka! Neem ook zeker wat van Balea mee, dit merk vind ik zelf fijner.
Ik vind de shampoo's van Alverde niet fijn, ze drogen mijn haren uit en ik krijg er vaak jeuk van. De conditioners zijn wel oke.
heart ~no sillicone~Mason Pearson brush~Ficcare~creamy conditioners heart
Antwoord
#22
De shampoo's en conditioners waren vroeger veel fijner. Dan hebben ze helaas de recepten veranderd :(
1a F iii in herstel, vroegere dikte: 11 cm, huidige dikte: 9 cm

[Afbeelding: sG9Yt8jt.jpg?1]
Antwoord
#23
Balea vind ik inderdaad ook fijn, die neem ik altijd wel mee vanuit Duitsland
Antwoord
#24
Thanks voor de tips! Ik heb wat spulletjes van Alverde en ook van Balea. Van beide heb ik ook dagcremes gekocht, ze hebben veel zonder dimethicone (ik heb daar last van in dagcremes en zonnebrandcreme enzo, jeuk en een soort acne). Heb de haardingen nog niet uitgeprobeerd, alleen aan geroken. Van Alverde heb ik toch een shampoo gekocht, die met heilerde tegen roos. Omdat dat de enige van beide merken was zonder SL'S (dat verdraagt mijn huid ook niet goed). Wat me vooral opviel aan Alverde is dat ze er vooral veel uit weglaten, en de goede dingen er wel inzitten :) Wel zit er vaak alcohol in, en glycerine. We gaan wel zien wat mijn haar er van vindt knik Het duurste was wel de nachtcreme, 4,95 maar die heb ik nog niet open gemaakt. Ik kan hier echt geen goede dagcreme vinden die voedend en hydraterend genoeg is, zonder dimethicone, dus dit is voor mij echt een schot in de roos! Als je vegan bent, wel even checken want niet alles is vegan, in sommige producten zit bijenwas bijvoorbeeld.

Oja en ik heb alle spulletjes via de DM website uitgezocht, daar staan alle ingredienten op :D
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/">http://www.dm.de/de_homepage/alverde_ho ... _produkte/</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dm.de/de_homepage/balea_home/balea_produkte/">http://www.dm.de/de_homepage/balea_home/balea_produkte/</a><!-- m -->

Oh ik smeer net de sonnenbrand op (de kleine Elfe, voor babies, 1,85 euro!) maar de titaniumdioxide lijken me niet echt nano partikels. Nou ja heel erg is het niet. Is factor 30, helaas hebben ze geen factor 50.
Antwoord
#25
Ik heb die zonnebrand ook. Moet je wel heeeeel goed uitsmeren, anders blijf je wit gniffel-0136-giggle
Antwoord
#26
Thanks Niamh, na beter uitsmeren viel het inderdaad erg mee. De witte waas trok bijna helemaal weg. Het is wel dik spul zeg, maar totaal geen irritatie of jeuk. Wel een beetje glim, maar niet meer dan bij andere zonnebrandproducten.

Hier heb ik alle spulletjes:
[Afbeelding: 9247384834_9e9ee29668_c.jpg]
Aan de linkerkant de Alverde producten, aan de rechterkant de Balea producten.
Links de Alverde heilerde shampoo zonder SL'S (ruikt naar klei met limoen, 1,95 euro) met daarnaast de aufbau conditioner (moeilijk te omschrijven geur, doet me denken aan de kapper, 2,25 euro), daarnaast de zonnenbrand (1,85)en 3 tubes creme (2 dagcremes en 1 nachtcreme, resp. 3,25 4,95 en 2,75). Dan van Balea professional de glatt&glanz (ruikt fruitig en zoetig) en de oil repair (ruikt naar Giovanni ultrasleek, met wat meer kokos, 1,45 per stuk) conditioner, bodylotion (2,75) en handzeep (wel SLES, 0,65). Vooraan ligt nog de haarboter van Alverde (3,45).

Alle haarproducten op een rijtje:
[Afbeelding: 9247385312_003e8ff986_c.jpg]
Antwoord
#27
Die repair spoeling van Balea heb ik ook wel eens gehad. Een vrij dikke conditioner, ik vond hem wel goed! Maar er zitten proteinen ofzo in, ik weet niet meer, iets waar mijn haar niet zo goed tegen kan op den duur.
Leuke spulletjes heb je gekocht! Moet je die haarboter ook uitspoelen of is dat een leave in? smile
heart ~no sillicone~Mason Pearson brush~Ficcare~creamy conditioners heart
Antwoord
#28
anti schuppen, ik neem aan dat dat anti roos is?
Kin-Schl-Apl-BSL-TL-HL-TBL-Classic
Heup verwacht in Januari 2016
Antwoord
#29
seraphina schreef:Die repair spoeling van Balea heb ik ook wel eens gehad. Een vrij dikke conditioner, ik vond hem wel goed! Maar er zitten proteinen ofzo in, ik weet niet meer, iets waar mijn haar niet zo goed tegen kan op den duur.
Leuke spulletjes heb je gekocht! Moet je die haarboter ook uitspoelen of is dat een leave in? smile
Er is een Repair conditioner maar ook deze Oil Repair. In deze (de Oil Repair) zit wel hydrolized wheat protein, maar ik heb hem nog niet uitgeprobeerd. Mijn haar houdt juist wel van proteine, maar ik houd het wel in de gaten want het kan soms wel te stug worden.

Op de website staat dat je de haarboter voor het wassen 5-10 minuten kunt laten intrekken, of na het wassen op droog haar kunt gebruiken. Er zitten wel ook proteinen in.

Aisha schreef:anti schuppen, ik neem aan dat dat anti roos is?
Ja dat is anti-roos. De Heilerde is loess (kan de puntjes op de o niet maken) en kaolin. Het heeft een vreselijk vies kleurtje en ruikt een beetje naar klei met een pietsje limoen en schuimt niet noemenswaardig. Maar mijn huid vond het wel een fijne shampoo. Hij stript niet. M'n haar vond het wel ok, niet slecht, maar ik ben ondertussen de Giovanni SAS gewend en dat haalt voor mij geen enkele andere shampoo om m'n haar zo zacht te krijgen. Maar deze is wel weer iets beter voor mijn huid, nog wel even onder voorbehoud want ik heb hem pas 1x gebruikt. Dus waarschijnlijk ga ik deze en de Giovanni afwisselen (mijn de Traay lavendel gaat altijd zo hard en is nogal aan de prijs, ik hoopte dat deze ongeveer even goed zou werken en ik kan er altijd wat eo lavendel in doen). Na het wassen ruik je die shampoo niet meer trouwens.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)