Houten kam schoonmaken
#1
Hi iedereen,

Nu heb ik dus een mooie houten kam (nou ja, twee dus) van The Body Shop, maar hoe maak je die nou verantwoord schoon? In een sopje laten weken is geen goed idee. Op een site met Neem-houten kammen stond "schoonmaken met olie". Op zich kan ik me daar wel wat bij voorstellen, in de zin van dat vettig vuil niet oplost in water maar wel in olie.

Hoe doen jullie dat?
Antwoord
#2
Toen ik die regelmatig gebruikte krabte ik gewoon het grijze laagje dat zich na een tijdje opbouwt eraf. Eventueel nog met een droge tandenborstel de restjes wegborstelen, en klaar.
Antwoord
#3
Lijnzaadolie of bijenwas.
"Lord of the braids"
Antwoord
#4
Het één kan ook samen met het ander, denk ik. Eerst krabben, dan olie. Hmmmmz. Ik zal het eens proberen, de komende tijd.
Antwoord
#5
Ik gebruik een haarpin om het eraf te krabben en daarna zeep met een tandenborstel
1a F iii in herstel, vroegere dikte: 11 cm, huidige dikte: 9 cm

[Afbeelding: sG9Yt8jt.jpg?1]
Antwoord
#6
Jerryberry schreef:Lijnzaadolie of bijenwas.
Is dat niet als bescherming na het proper maken? Ik heb hier overigens bijenwas staan voor de houten meubels, ik hoop dat het niet dat is want dat riekt heel chemisch.
Antwoord
#7
Lijnzaadolie is ook *ontzettend* moeilijk om uit te wassen. Heb er al rampverhalen over gelezen, en wordt inderdaad net als bijenwas voor meubels gebruikt. (Ik denk overigens dat jouw 'bijenwas' geen 100% is.)
Dus ik zou ook denken dat het eerder als bescherming gebruikt moet worden.
Antwoord
#8
Hmm. Ik denk dat ik maar ga voor krappen met -iets- en dan een beetje borstelen met vloeibare zeep onder stromend water. En als 'ie dan nog te vies wordt, dan komt er wel weer een nieuwe.
Antwoord
#9
Ik verkoop hele mooie :p ...
"Lord of the braids"
Antwoord
#10
Echt?
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)