Kapotte haarstokjes
#11
Ik zou inderdaad kijken of je niet de kralen van het metalen stiftje af kunt halen en het andere deel van het metalen stiftje uit het stokje los halen. Bij de Xenos tenminste toch in Nederland en anders bij iedere kralen winkel kun je van die metalen stiften halen om de kraaltjes op te zetten dan die er vervolgens weer terug in proberen te zetten. Hopen dat de kralen niet op het metaal zijn vast gelijmd.

Of de plek waar je ze gekocht hebt een mailtje sturen om het voorval uit te leggen, wellicht dat zij je kunnen helpen.
Antwoord
#12
Het zijn Bluebells. Zij heeft ze van mij tweedehands gekocht en ik weet dat Bluebell ondertussen geen haarstokjes meer maakt enzo.
1a F iii in herstel, vroegere dikte: 11 cm, huidige dikte: 9 cm

[Afbeelding: sG9Yt8jt.jpg?1]
Antwoord
#13
Het ziet er inderdaad uit alsof de kettel gebroken is (zo heet dat metalen stiftje).
Kun je de kralen los halen van de kettel?
Dat metalen kapje op het stokje zit vermoedelijk vast gelijmd, maar je kunt proberen of je het eraf kunt halen.
Vraag is alleen of de je kettel uit het stokje krijgt, want die zitten gelijmd en moeten natuurlijk goed vast zitten...

Afhankelijk van wat je mooier vindt, de kralen of het stokje, kun je eventueel de kralen op een nieuw stokje doen...
**God made the cat in order to give mankind the pleasure of caressing the tiger...**

<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.catventure.nl">www.catventure.nl</a><!-- w -->
Antwoord
#14
spijtig van het gebroken haarstokje.
Als secondelijm niet werkt bij mij, probeer ik altijd de lijm van mijn lijmpistool...
Heb al gemerkt dat dat soms veel beter spullen bij elkaar houdt den secondelijm...
Maar vrees dat dit ook niet zal werken en dat de andere oplossingen van het metalen stokje vervangen beter zullen zijn :)
"silky sunshine"
[Afbeelding: th_IMG_2847.jpg]
Antwoord
#15
De kralen terug losmaken, een nieuwe kettel jopen (verkopen ze in hobbywinkels) en een nieuw fijn gaatje boren. Dan het er met secondelijm in vastmaken. Dat lijkt me dus de enige oplossing die duurzaam is. Het is niet makkelijk dat gaatje te boren, dat moet met een uiterst fijn dremel boortje gedaan worden, maar gezien er nog een stukje van de kettel inzit waar het afgebroken is, kan het niet anders. Dan gaan de kralen wel een mm van het midden van het stokje afwijken, maar dat gaat niet zo hard opvallen.

Ik heb alle spullen liggen die er voor nodig zijn en wil wel helpen, indien nodig.
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best." — Marilyn Monroe
Antwoord
#16
Zeker niet solderen, dan smelt alles eromheen en krijg je verkleuringen. Wat je kunt doen is een stukje uitboren, metalen stiftje (zelfde maat als het geboorde gaatje) er in zetten met een beetje epoxy. Dat kun je gewoon bij de bouwmarkt halen, van bison. Het zijn twee spuitjes waarvan je ongeveer een druppel van elk moet mengen. Het wordt erg hard, maar niet broos zoals secondelijm. Daardoor blijft het vastzitten, ook als het een beetje beweegd.

edit:
Citaat:en een nieuw fijn gaatje boren. Dan het er met secondelijm in vastmaken. Dat lijkt me dus de enige oplossing die duurzaam is. Het is niet makkelijk dat gaatje te boren, dat moet met een uiterst fijn dremel boortje gedaan worden, maar gezien er nog een stukje van de kettel inzit waar het afgebroken is, kan het niet anders.
Zie nu pas dat dit al aangeraden is.
Antwoord
#17
Ik heb een vriend die wel handig is, misschien kan hij dat doen met die kettel. Ik ben zelf een enorme klungel dus ik waag me er maar niet aan. :p
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)