Henna-topic
#31
Niamh schreef:Ok, ik zie al die prachtige glans van henna gebruiksters en ik denk dat ik het toch echt eens wil proberen...Ben die chemische troep een beetje zat. Maar aangezien ik echt totaal geen verstand ervan heb, wil ik nogmaals (sorry sorry bloos ) wat dingen vragen erover.

Mijn haar is chemisch geverfd, hoe lang kan ik het beste wachten met de henna?
Maakt niet uit, mits je zuivere henna gebruikt zonder metaalzouten.

Welke henna (merk/soort) kan ik het beste gebruiken, ook ivm de chemische verf.
Zuivere henna dus, ook wel BAQ (Body Art Quality) henna genoemd. Ik vind deze henna geweldig: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.addoha.nl/Hennapoeder-Naturel.html">http://www.addoha.nl/Hennapoeder-Naturel.html</a><!-- m --> (en lekker goedkoop), maar die is nu niet voorradig. Anders misschien kijken bij een plaatselijke toko/islamitische winkel?
Met Henné Color heb ik persoonlijk ook goede ervaringen.


Mijn haar is donkerbruin met hier en daar grijze haren...Welke kleur zou ik moeten nemen? (Ik hoef niet perse donkerbruin haar te hebben, het mag best wat donkerrood worden, maar liever niet oranje!!)
Met donkerbruin haar wordt het echt niet oranje, hoogstens -in het begin- een koper gloed. Maar naar mate je vaker verft, wordt de kleur dieper. Henné Color heeft eventueel ook een bruine versie en van Lush is er ook een 'Brun' variant. Ik vind Lush wel meer verzorgend dan echt goed kleurend. (en tis duur...)

Hoe lang moet het inwerken?
Lang. wenkbrauw Toch echt wel minstens een paar uur, zeker als je van jezelf donker haar hebt. Persoonlijk heb ik gemerkt dat vooral in het begin een lange inwerktijd echt belangrijk is omdat je dan nog helemaal geen kleur hebt opgebouwd.

Wat doe je er verder doorheen? Ik lees thee, koffie, conditioner?
Zelf doe ik er natuurazijn en rooibos thee doorheen. Er moet een zure component door (azijn dus, of citroensap of desnoods wijn) om het goed te laten pakken. Koffie zou ik niet doen (schijn je nogal hoofdpijn van te krijgen en maakt voor de kleur niet veel uit).
Verschillende theesoorten hebben een ander effect, maar echt veel verschil maakt het allemaal niet. Alles wat je aan verzorgende producten toevoegt (conditioner, olie, kokosmelk) vermindert de kleurkracht wel enigszins. Dan wordt het meer een hennagloss.


In de winkel kopen of online bestellen? (en waar dan?)
Henné Color is in Nederland in De Tuinen te krijgen en hierboven heb ik dus een link geplaatst van BAQ henna. Verder is Lush online of in hun winkels te verkrijgen. En ik zou dus even rondkijken in toko's.

Wat zijn trouwens nou echt de grote voordelen en de grote nadelen??
Voordelen: (in mijn geval)
*Gezonder haar (minder droog en split)
*Mooie kleur/glans
*Geen roos/jeuk meer
*Steiler haar en minder pluis
*Goedkoop

Nadelen:
*De stank Valflauw (maar die went wel)
*Lange inwerktijd
*Veel tijd nodig om uit te spoelen

...en dat was het eigenlijk wel. De nadelen wegen voor mij absoluut niet op tegen de voordelen: Ik Hearts henna!
Zo, hopelijk heb je er wat aan!
blossom.smilie
Antwoord
#32
Dank je wel! Daar heb ik echt wat aan! :D Ik heb na wat verder speuren naar die henna begrepen dat die henna niet meer leverbaar is door de problemen in Jemen... Nou ja, ik wilde toch nog even wachten omdat mn haar kort geleden nog chemisch is geverfd. En ik wil ook eerst een testplukje uitproberen, dus ik moet eerst nog haren verzamelen grijns Hoop wel dat het snel weer leverbaar is.
Moet je henna op gewassen haar doen of op ''vies'' haar?
Steiler haar zou ik trouwens niet leuk vinden, maar ik heb ook al gelezen dat mensen juist een mooiere slag kregen?
Antwoord
#33
Jep, het duurt inderdaad langer voordat de henna weer voorradig is door de onrust in Jemen. Maar hij is nu nét weer uitverkocht en de vorige keer duurde het 4(!) maanden voordat ze weer nieuwe hadden.
Wat trouwens een tip zou kunnen zijn: Je kan ze mailen om te vragen of ze zakken hebben die tijdens transport zijn stukgegaan. Dan kan je die (heel goedkoop) van ze overnemen.
Ik doe het zelf het liefste op gewassen haar, maar ik heb het ook wel eens op 'vies' haar gedaan. Geloof niet dat het echt iets uitmaakte.
En dat steiler haar krijgen is mijn persoonlijke ervaring, maar ik heb inderdaad ook gehoord dat mensen mooiere krullen/slag kregen. Dus dat zal nogal per persoon verschillen.
blossom.smilie
Antwoord
#34
Hier geen steiler haar hoor. Voelt wel dikker aan na een nachtje henna.
Ik gebruik de Hennaplus Colour Powder en die kan je gewoon bij de Tuinen kopen. Ik gebruik de Auburn maar er zijn wel meerdere kleuren van te krijgen.

Zit er in de Henné geen metaalzouten? Zoiets meen ik ergens gelezen te hebben.

De eerste keer heb ik het anderhalf uur in laten zitten en dan zie je niet veel verschil. Nu ben ik dus zover dat ik het een nacht erin laat zitten. Ik voeg zelf geen andere zaken toe, maak het alleen aan met heet water.
Ik doe op schoon haar.
Antwoord
#35
Er zit in sommige sodium picramate, die zorgt dat de kleur sneller en roder pakt. In de Acajou die ik heb gebruikt zit het sowieso. In de Cuivre zitten helemaal geen toevoegingen. Verder zou je dus even de verpakking moeten nalopen.
Of sodium picramate een metaalzout is... Ik heb begrepen van niet. Het zou niet schadelijk zijn en geen reactie geven met chemisch geverfd haar. Maar testplukjes zijn altijd een goed plan!
blossom.smilie
Antwoord
#36
Is die henna plus colour powder dan zonder metaalzouten en toevoegingen? Pure henna is toch niet in allerlei kleuren? En als die dat wel is.... Ik wil wel 100% henna, wil geen groen haar :P
Antwoord
#37
Nee, pure henna is rood. Maar je hebt wel henna met natuurlijke toevoegingen (zoals bijv. indigo) om een andere kleur te krijgen. Maar je hebt dus ook henna met chemische toevoegingen, die kan je -zeker als je haar chemisch geverfd is- beter vermijden!
Met Henna Plus heb ik geen ervaringen, dus daar kan ik je niet mee helpen.
blossom.smilie
Antwoord
#38
Ik kan niks vinden op mijn pakje hennaplus auburn.
Via google kwam ik hier op uit: lawsonia inermis (henna), phyllanthus emblica, tartaric acid
Via google vind ik dan iets dat het natuurlijke ingredienten zijn. Plantaardig.
Antwoord
#39
Dat van die sodium picramate, of dat een metaalzout is daar kwam ik niet uit. Er zijn zoveel tegenstrijdige verhalen over. Van wat ik uiteindelijk heb begrepen is het wel een metaalzout, maar eentje die wel veilig is voor de kleur en je haar na/voor chemisch kleuren niet groen laat uitslaan. Maargoed, beter een testpluk te doen he, of het anders vermijden (wat de invloed op je gezondheid is daar nog buiten gelaten, daar heb ik ook verschillende dingen over gelezen). Wat je 100% wel moet vermijden is PPD (maar zit meestal niet in gewone henna, wel in henna om zwart te verven). Daar kun je een allergische reactie op krijgen, een hele heftige zelfs.
Antwoord
#40
Het is me wel duidelijk, ik wil echt gewoon 100% pure henna. Anders durf ik het niet aan ttt
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 4 gast(en)