Kaal plek
#1
Beste forumleden,

Aantal maanden geleden had ik zo erg droog haar dat ik het haar zo van mn hoofd kon uitplukken, hierdoor is er een kaal plekje ontstaan. Nu heb ik aan paar mensen gevraagd hoe je het haar sneller kan laten groeien en of het uberhaupt teruggroeid. Ze vertelden me dat het "wel teruggroeid", maar lang zal duren. Droog haar heb ik inmiddels geen last meer van. Ik ben een 19 jarige jonge man met behoorlijk dik haar.
Antwoord
#2
Hallo en welkom op het forum smile

Ik denk wel dat je haar zal teruggroeien, het duurt alleen inderdaad lang. Die conditie heet alopecia. Als je niet de genen hebt die ervoor zorgen dat je vroegtijdig kaal wordt, zou ik me niet al te veel zorgen maken en concentreren op goed eten, water drinken,... Kortom gezond leven.
Antwoord
#3
Dankjewel! Zal ik doen.
Antwoord
#4
Alopecia, haaruitval, komt in verschillende gedaantes. Er bestaat bijvoorbeeld de alopecia areata variant, waarbij haar plaatselijk uitvalt. Het kan op zowel de hoofdhuid als op je lichaam plaatsvinden. In extreme gevallen valt gewoon al het haar uit, inclusief wimpers en wenkbrauwen, vaak in een zeer kort tijdsbestek. Het is ook mogelijk dat er alleen een kaal plekje op het hoofd komt, ter grootte van bijvoorbeeld een euromunt.

Of het teruggroeit, moet je maar afwachten. Vaak groeit het bij de kleine kale plekjes wel weer terug. Hoe vaker je het krijgt en hoe uitgebreider het is, hoe waarschijnlijker het is dat het níet teruggroeit. Middelen om het sneller te laten terugkeren werken niet aantoonbaar. Vaak zit er alcohol in dat de hoofdhuid vooral irriteert.

Over de oorzaken is niet zoveel bekend. Er wordt verondersteld dat stress een factor kan zijn, en je hormoonhuishouding. Het is een auto-immuun ziekte, wat zoveel wil zeggen als dat je lichaam de aanval inzet tegen een deel van zichzelf.

Kaalheid, en ook een klein kaal plekje, kan heel onzeker maken. Vaak ontdekt een ander het eerder dan jij zelf, en meestal zijn dat niet de mensen met verstand van zaken. Ook kappers kunnen er wat van (Keihard door de zaak schallend "Je hebt hier een hele kale plek! Hier, kijk maar!). Vaak wordt er dan meteen gesuggereerd dat het wel zou komen omdat je niet gezond eet, of schaamteloos gevraagd of het kanker is. Probleem is dat je er totaal geen invloed op hebt. Je kunt het niet voorkomen. Als je er gevoelig voor bent, dan krijg je het. Heb je het ooit gehad,dan blijft vaak de angst dat het terugkomt. Gelukkig is dat lang niet altijd het geval.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)