BBB-topic
#11
Deze? <!-- m --><a class="postlink" href="http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/12-09-2013">http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/s ... 12-09-2013</a><!-- m -->
Ze praten daar idd niet over verdoving ofzo. Hier krijgen de varkens eerst een electroshok door hun hersens vooraleer ze opgehangen worden.
Maar aan de andere kant worden ze sowieso geslacht, kan je evengoed het haar ervan ook gebruiken.
Antwoord
#12
Ja, dat is zo. Slachten is vreselijk, maar het zit in de natuur. Ik vind het belangrijker dat hun leven comfortabel is.
Ik heb wel ergens in een Antwerpse parfumerie een borstel gezien met bio-stempel, maar ja, is dat nu een garantie op comfortabel leven voor het slachten?
Antwoord
#13
Nou ik vind het wel belangrijk hoe er geslacht wordt. Ik heb (voor Nederland tenminste) opgezocht hoe biologisch biologisch nou is, en bij varkens is het wel iets beter dan bio-industrie maar niet wat ik ervan verwachtte. Van wilde zwijnen weet ik het niet, die lopen toch gewoon rond in de vrije natuur en worden afgeschoten? Dat vind ik heel wat anders dan hoe het met zijn tamme broertjes en zusjes gaat.
Antwoord
#14
Pie schreef:Deze? <!-- m --><a class="postlink" href="http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/12-09-2013">http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/s ... 12-09-2013</a><!-- m -->
Ze praten daar idd niet over verdoving ofzo. Hier krijgen de varkens eerst een electroshok door hun hersens vooraleer ze opgehangen worden.
Maar aan de andere kant worden ze sowieso geslacht, kan je evengoed het haar ervan ook gebruiken.

Bedankt voor de video, Pie. (Hij was ook met ondertiteling, joepie.) Ik moet zeggen dat ik het erg ontnuchterend vond. Onze varkensharen borstels die we voor ons haar gebruiken komen dus allemaal van China en er gaan 5 varkens in 1 borstel...
Tja.
Antwoord
#15
Vergeet niet dat die varkens niet enkel gekweekt worden voor hun haar. Ik denk dat het eerder een extra is. Ipv te verbranden zoals hier wordt het eraf gehaald. Zowat alles van een varken wordt gebruikt voor iets, ik weet niet of ik wel wil weten voor wat allemaal.
Antwoord
#16
Ik heb vorige week een BBB gekocht, ik had er in NL een maar ik zou niet weten wat daar ooit mee gebeurd is.
Die film ga ik binnenkort nog wel even kijken, ik vind dat toch wel interessant om te weten.
Kin-Schl-Apl-BSL-TL-HL-TBL-Classic
Heup verwacht in Januari 2016
Antwoord
#17
Ff ter aanvulling: de electroshock is de verdoving (die overigens ook wel eens mislukt). Dan worden ze opgehangen en dan wordt de halsslagader gestoken zodat hij binnen paar seconden leegbloedt.

Ik denk niet dat de wilde zwijnen die gebruikt worden voor de borstels ook echt wild zijn. Ze fokken veel wilde dierensoorten ook in gevangenschap. Het ia goedkoper om Everzwijnen te fokken en dan te slachten, dan ze in jet wild af te schieten.
Maar de Everzwijnen zullen het allicht beter hebben dan onze gewone varkens. Everzwijnen zullen niet gehouden worden zoala bio-industrie varkens.

Ikzelf wil echt geen borstel van varkenshaar. Kip en varken zijn de twee meest mishandelde dieren in de bio-industrie en ik probeer zoveel mogelijk te doen om dat niet te steunen.
Als de borstel een biologisch keurmerk had, dan had ik er mindwr problemen mee.
Antwoord
#18
Ik denk dat jullie je niet moeten laten leiden door biologische keurmerken, dat zegt namelijk niets over de diervriendelijkheid van het product.
Antwoord
#19
Als een product een biologisch keurmerk heeft, zegt dat wel iets over hoeveel ruimte het dier heeft gehad, hhoeveel weidegang, hoeveel antiobitica, welke voeding, hoeveel tijd het dier krijgt om op te groeien tot slachtrijp, etc.
Er zit wel een groot verschil tussen een bio-industrie varken en een biologisch varken. Maar je moet wel azeker zijn dat er een keurmerk opstaat.
Antwoord
#20
volgen mij kun je bij Biologisch wel spreken van een beter dierenwelzijn. Je heb ook beter leven keurmerk met sterren. 1 ster is niet veel beter dan bioindustrie, maar toch geeft het mensen een beter gevoel. Voor het dier maakt het geen verschil, die 10 vierkante centimeter meer ruimte.
Bij biologisch zijn er veel strengere eisen voordat het biologisch genoemd mag worden.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)