Scalp wash-topic
#11
Fijn!

Mijn lengte heeft nu al een maand geen water of zeep gezien. (Mijn vriend had het nochtans niet door - hoop ik Rollin) Ik borstel nu met een zachte BBB, de Mason Pearson was te hard... Dit weekend ga ik al mijn haar wassen, en dan weer een maand scalp wash.
Antwoord
#12
Ik vind het wel heel knap dat jullie de rest van jullie haar weten droog te houden. Wassen jullie echt heel je scalp? Van voorhoofd tot nek?
Zouden jullie eens een foto willen maken van hoe je haar zit voordat je je hoofdhuid gaat wassen? Dus hoe laag je die vlecht en/of knot dan doet?
2cFii 76/64/90/83/87/ 92cm Omtrek: 8cm
''Blitzlocks''

I believe life is what you make it and I make it one hell of a ride!
Antwoord
#13
Hebben jullie geen last van droge lengtes? Ik was mijn haar niet alleen omdat het vet is, maar ook omdat de laatste 10 cm steeds droger wordt. Helaas werkt olie en leave in niet echt omdat mijn haar echt het allerfijnste haar van de wereld is (vermoed ik :p ) en het dan er dan meteen raar uit gaat zien...
Antwoord
#14
Ik zal vanavond een foto maken en die als edit in dit bericht bijvoegen.

Edit: de foto met aanduiding tot waar ik nat maak en shampoo (spoelen gaat dan verder naar achteren)

[Afbeelding: Screenshot_2014-11-23-17-19-53-1_zpsk570gtuo.png]

En na het wassen

[Afbeelding: Screenshot_2014-11-23-17-19-41-1_zpsfckagqni.png]

Gaeli, ik heb het altijd vreemd gevonden wanneer mensen zeiden "mijn haar heeft water nodig omdat het anders zo droog wordt!". Dat is niet "natuurlijk". Een kat moet ook niet regelmatig drijfnat worden om een zachte gevoede pels te behouden. Ofwel is het dan schade, ofwel gebrek aan talg (sebum). Schade uitgroeien en BBB gebruiken (na elke volledige wash ipv conditioner olie op het droge haar om ter voorlopige vervanging van sebum te gebruiken).
Antwoord
#15
Mijn katten likken hun vacht wel elke dag. ;) maar ja, het zou zeker schade kunnen zijn. Ik heb fragiel haar en heb wat slechte gewoontes af moeten leren (en pluk daar nu nog de 'vruchten' van). Erg vet wordt het ook niet trouwens. Ik was het eens per vijf a zes dagen, dan zie ik wel dat het niet meer gisteren gewassen is, maar is het nog prima toonbaar. Mijn bbb gebruik ik ook pas vanaf dag vier, als er eindelijk wat sebum is geproduceerd. Daarna was ik het omdat het een beetje stro-achtig wordt en mijn hoofdhuid sneller geïrriteerd raakt.

Maar goed om te zien, ik ga het zeker snel eens proberen! Scheelt ook een flinke droogtijd waarschijnlijk...
Antwoord
#16
Ja, maar dat is slechts een beetje vocht. Ik heb er al over geschreven in een eerste ervaringsberichtje hier. Ik vergelijk het met stoffig servies reinigen; droog gaat, met een vochtige doek gaat het beste. Dat is mijn theorie over waarom katten zich likken.
Het mooie aan scalp wash is dat de lengte dat vocht krijgt als je je haren uitkamt. Ik heb opgemerkt dat dat reinigender werkt dan droog kammen; precies vanwege voornoemde reden inzake stof.
Antwoord
#17
Athanasia: lukt het zo ook om de hoofdhuid bij je oren en je nek te wassen?
2cFii 76/64/90/83/87/ 92cm Omtrek: 8cm
''Blitzlocks''

I believe life is what you make it and I make it one hell of a ride!
Antwoord
#18
Bij de oren wel, bij de nek niet. Maar bij mij geeft dat geen problemen omdat mijn nekharen veel minder snel vettig worden.
Antwoord
#19
Oke! Ik ga het een keer uitproberen.
2cFii 76/64/90/83/87/ 92cm Omtrek: 8cm
''Blitzlocks''

I believe life is what you make it and I make it one hell of a ride!
Antwoord
#20
Mijn haar is nog te kort voor deze manier maar ik vraag me wel af hoe jullie dat dan met douchen doen. Als mijn haar nat wordt onder de douch zonder dat ik het was wordt het juist vettig en onhandelbaar. Als het wat langer is wil ik het zeker proberen
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)