Staartomtrek meten
#11
Je berekent de omtrek van een cirkel met de formule pi*d of 2*pi*r.
D staat voor diameter en r staat voor de straal.

Als je een meetlat in je staart steekt en je meet dan de breedte van je staart, dan heb je de diameter. Vermenigvuldig dat met pi (22 gedeeld door 7) en je hebt de omtrek.
Antwoord
#12
Marcella schreef:Mijn wiskundige skills zijn echt te beperkt om dat te begrijpen :')

Dat geldt ook voor mij. Vraag me nu wel af of je dezelfde uitkomsten krijgt. In theorie zou dat moeten, maar is dat ook zo in de praktijk?
Antwoord
#13
Doe een poging. ;) Slim bedacht ja. Het zou in principe moeten werken, mits je de staart niet vervormt door er iets in te steken of er tegenaan te duwen. Het is bij mij lastig te meten omdat ik nog korte laagjes heb en dus het haar bovenop mijn hoofd bij elkaar moet schrapen, maar als je een lengte hebt is het het proberen waard.
Antwoord
#14
Eindelijk de kans gekregen om die methode fatsoenlijk uit te proberen. Haar ondersteboven gekamd, paardenstaart op hoofd, mooi in twee gedeeld met een tail comb, en dan daarin een dun ijzeren staafje van 1 mm (geen flauw idee waar het ooit in zat). Gewoon in de spiegel gekeken en netjes gemarkeerd met duimnagel, dan op de lat ennnnn...
2,7-2,8 mm. Vermenigvuldigd met 3,14 geeft respectievelijk 8,5 en 8,8 cm.
Ik tel dus als een 9, toch? :D
[Edit: Vandaag nog eens gedaan met een strakkere elastiek: 2,7 is het verdict, mijn paardenstaart is dus 8,5 cm en zo zal ik het ook in mijn profiel zetten.]

Maar Astarte en Gaeli hebben gelijk. Als je niet uiterst precies bent krijg je snel grote verschillen.
Antwoord
#15
Haha! Leuk om het zo te proberen. Ik meet 3cm diameter, maar ik vond het heel lastig meten. Dus ik kwam op 9,42 uit. Gewoonlijk heb ik een omtrek van 9,8 dus dat scheelt niet zo veel (al is mijn omtrek soms minder, als ik haaruitval heb gehad, dus dat kan ook nog het verschil verklaren).
Antwoord
#16
Dat werkt toch alleen bij een perfecte circel? De minste afwijking en de formule klopt niet meer. Maar ja met een lint rond de omtrek is ook niet bepaald nauwkeurig :p Je kan misschien ook met een (glad) stuk koord een knoop rond het haar maken, er dan afglijden en het resultaat meten.
Antwoord
#17
Als je een staart maakt met een elastiekje heb je toch een perfecte cirkel?
Het koordidee is ook goed, maar ik ben zo'n kluns dat ik het koord niet netjes over mijn haar samengebonden krijg (en zonder dat er een haar in de knoop van het koord zit). Misschien eerst elastiekje en dan koord.
Antwoord
#18
Zo doe ik het ja. Een elastiek gebruiken voor de staart en daar achter een meetlint. Ik moet wel zeggen dat ik niet consistent meet, daarom dus maar ii/iii haar neergezet bij mijn profiel. :)
Antwoord
#19
ik meet het direct met het meetlint.
Antwoord
#20
Athanasia schreef:Als je een staart maakt met een elastiekje heb je toch een perfecte cirkel?
Een perfecte cirkel bestaat niet volgens mij, alleen het idee van een perfecte cirkel.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)