The Curly Girl method
Kan je niet eens in de 2 a 3 wasbeurten wassen met een sulfaatvrije shampoo? Dan strip je niet steeds je haar en overcondition je het ook niet. Beetje balans. En ff checken op siliconen, mocht je dat nog niet gedaan hebben;) build up is ook zo jammer
Antwoord
Bedankt voor jullie reacties, ik ga het proberen!
Als gel gebruik ik Garnier Fructis Endurance 24 hours
Antwoord
Hey allemaal, heeft iemand ervaring met deze producten? ik kwam het toevallig tegen. Wat denken jullie? Het is wel vrij duur. Zin of onzin? <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.frizzoff.com/Products.aspx">http://www.frizzoff.com/Products.aspx</a><!-- m -->
Antwoord
Deze methode vind ik erg fijn , merkte op vakantie per toeval op hoe het effect van wassen met , dan haarmasker werkt .
Mijn vraag is : je spreekt over proteïnen en over conditioned
Heb je dan teveel proteïnen ?
En hoe verminder je en hoe vermeerder je
Hoe weet je of je op te weinig zit
Heb je een tip voor recent goede was conditioner en gel
Ik heb in de winkel een foto gemaakt van de gel bij de tuinen, waarvan ik denk dat deze ook geen build up heeft
Ik weet alleen niet hoe ik deze hier kan plaatsen ?
Heeft bodyshop geen wasconditioner of gel vraag ik me af . Ik heb het liefst zo natuurlijk mogelijk
Antwoord
Hoi Olijf1!

Met overconditioned heb je juist een tekort aan proteinen. Je moet dan met minder conditioner wassen, en/of even clarifien, en/of meer proteinen gebruiken. Mensen met fijn haar raken veel sneller overconditioned.

Als je overconditioned bent heb je slap, zacht, pluizig haar, wat weinig krult.

Je kunt foto's op fora plaatsen via bijvoorbeeld photobucket.com of imgur :) Als je een foto op photobucket of imgur hebt geupload, moet je daar de correcte link van hebben en dan [ img] voor de link plaatsen, en [ /img] achter de link (spaties weghalen!!!!)

Bodyshop heeft geen wasconditioner, maar wel een gewone conditioner en een sulfaat vrije shampoo. Ik vind die beide erg goed.

Body shop heeft ook een gel die mag, deze namelijk: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.thebodyshop.nl/haar/stylingproducten/wheatgrass-fixing-gel.aspx">http://www.thebodyshop.nl/haar/stylingp ... g-gel.aspx</a><!-- m -->

Ik heb die zelf nog nooit gebruikt (vind 10 euro nogal duur voor 150 ml). Er staat bij de ingredienten dimethicone copolyol, copolyol geeft aan dat het silicoon wateroplosbaar is, dus hij is GOED.

Kun je je trouwens even voorstellen in het voorsteltopic? :)
BSL~MBL~Waist~Hip~TBL~Classic~Mid-thigh

Overig doel: lagen uitgroeien (kortste nu heuplengte)

Haareigenschappen: 2b/2c/3a, normaal, normale poreusheid, hoge elasticiteit, staartomtrek 15 cm
Haar likes: milde wasproducten, proteinen, olien en sealen.

[Afbeelding: 5.png]
Antwoord
Is er nog iemand actief ? Ik heb van de week gepost maar zie nergens een weergave
Ik vroeg me af of de body shop gel goed is of de tuinen ( heeft ook natuurlijke )en kan de bodyshop bananen conditioner als was conditioner ?
Ik doe m'n haar liefst wel goed kammen onder de douche en daarna vlechten , anders heb ik wel mooie krullen maar klit het wel nog , juist door wat ik er in laat zitten
Ik ben dus nog niet helemaal tevreden
Antwoord
Oh ik zie de reactie ! Dank je wel . Ik zal me voorstellen
Antwoord
Ik ben 2 weken geleden begonnen met deze methode en mijn haar zit er heel mooi bij als het eenmaal droog is. Alleen kan ik zelf niet wennen aan niet borstelen. Ik heb dan de hele tijd het gevoel alsof ik mn haar moet kammen, en wil er ook steeds aanzitten. Met als gevolg dat het gaat pluizen.
Ik blijf dus wel wassen met wasconditioner en voeden met een zware condioner. Maar ga toch borstelen. Moet nog opzoek naar een spray zonder build up ingredienten, iemand een tip?

En een tip voor degenen die ploppen, ik las in het topic over goedkope thirts, maar voor babys bestaan er hydrofiel luiers. Dit zijn 100% katoenen vierkante doeken. Ideaal. Ook verkrijgbaar bij zeeman in het babyschap. Ook voor drogen na het wassen zijn ze erg fijn.
Antwoord
Oh, geweldige tip. Ik plop niet maar misschien kan ik die doeken gebruiken om mijn haar in te wikkelen na het wassen. Hoe groot zijn die dingen?
Antwoord
de gewone ongeveer 65x65. Er bestaan ook XL die zijn ongeveer 115x115.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)