The Curly Girl method
#1
Edit: discussietopic voor deze methode: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://hairfairforum.be/viewtopic.php?f=12&t=1662">viewtopic.php?f=12&t=1662</a><!-- l -->

Hallo iedereen! ^^-happy

Ik zag dat er hier een redelijk aantal mensen met krullend/golvend haar zijn. Mensen met krullend haar hebben gemiddeld meer last van pluis, en hun haar is moeilijker in bedwang te houden/het zit niet altijd goed. Ook is hun haar droger en gemiddeld delicater dan steil haar. Ik zag hier nog niet zo veel over de verzorging van krullen, dus ik dacht laat ik een stukje over de Curly Girl method posten. Persoonlijk zweer ik bij deze methode, hihi. Deze methode is geschikt voor mensen met 2A tot 4C haar. Het lijkt op de conditioner-only wasmethode.

De Curly Girl method komt van oorsprong uit het boek van de Amerikaanse kapster Lorraine Massey. Zij schreef in haar boek over ingredienten die schadelijk zijn voor het haar; vooral over sulfaten. Ook beschreef ze ingredienten die niet makkelijk uitwasbaar zijn en je dus moet mijden als je geen sulfaten gebruikt. Ze beschrijft de weg naar gezond, krullend haar. Deze methode wordt door duizenden mensen gebruikt.

Voor we doorgaan naar het stappenplan van deze methode, eerst wat over ingredienten. Ingredienten science is misschien oude koek voor veel mensen hier, maar ik zet het er toch maar bij:
Zoals vele mensen hier weten, zitten sulfaten in de meeste shampoo's, afwasmiddelen en andere schoonmaakmiddelen. Sulfaten hebben sulfate/sulphate/sulfonate/sulfite of enige variatie in de naam. Sulfaten zijn over het algemeen te uitdrogend voor haar. En als je het vaak gebruikt, raakt de balans in je hoofdhuid totaal van slag, gaat het meer olien produceren en dus overproduceren, wat je hoofdhuid juist vet maakt en je dus nog vaker wil wassen. Intussen worden je lengtes steeds droger... Cry vooral krullend haar is hier gevoelig voor.

Dus gebruik je met de Curly Girl method lekker geen sulfaten. En dus moet je ook geen dingen gebruiken die er alleen door sulfaten uitgewassen kunnen worden. Anders krijg je een build up. Dit zijn volgens Lorraine Massey de volgende ingredienten: siliconen, minerale olien, parafine en beeswax. Siliconen zijn alles dat eindigt op -cone, -conol of -xane. Minerale olien heten gewoon mineral oil of parafinium liquidium. Parafine heet protaleum (ofzo) of parafin. En tot slot: beeswax = beeswax!
Als je deze ingredienten gebruikt terwijl je geen sulfaten gebruikt, zul je dus een build up krijgen die op de langere termijn je haar uitdroogt, omdat er geen nieuwe voeding bij kan.

Verder moet je ook slechte, uitdrogende alcoholen vermijden. Dit is een lijstje van alcoholen die het haar uitdrogen: menthanol, methanol, ethanol, propanol, SDA40, SD alcoholen, alcohol denat., specially denaturated alcohol, isopropyl alcohol, propyl alcohol, benzyl alcohol, ethyl alcohol en gewoon pure ''alcohol''.

IMPORTANT NOTES:
- Ingredienten met methosulfate in de naam (bijv. behentrimonium methosulfate) zijn uitzonderingen die WEL mogen. Dit zijn namelijk geen echte sulfaten. Deze ingredienten zijn nog milder dan behentrimonium chloride, doch vergelijkbaar in werking.
- Over minerale olie is inmiddels wat twijfel. Het is iig beter uitwasbaar dan cones en parafine. Je kunt zelf kijken hoe dit voor je uitwerkt.
- Alle andere -yl alcoholen (zoals cetyl alcohol) zijn JUIST goed. Dit zijn vettige alcoholen, goed voor je haar en zorgen voor betere doorkambaarheid. C30-50 alcoholen en lanolin alcohol mogen ook.
- Als een slechte alcohol laag in de ingredientenlijst staat hoef je niet zo bang te zijn, er zit dan heel weinig van in. Ik gebruik dit ook wel eens en heb er totaal geen last van, net als de meeste mensen.
- Sommige mensen krijgen build-up van polyquats (bijv. quartenium 87).

Verder moet je trouwens ook niet meer borstelen bij deze methode. Heel schadelijk voor krullend haar en het gaat er alleen maar meer van pluizen. Gebruik een grove kam om te ontklitten. Doe dit in de douche terwijl je conditioner in je haar hebt, zo breekt je haar zo min mogelijk.

Scrunchen is een belangrijke handeling bij deze methode, en het gaat zo: je hangt met je hoofd voorover, en je ‘schept’ je haarpunten in je hand, je beweegt naar boven (en je vangt het haar dan steeds verder op als een soort stapelende krul) en bij de wortel/boven knijp je. In zekere zin vorm je de krullen door middel van het scrunchen. Het scrunchen is bij de leave-in en gel heel belangrijk, maar je kunt ook in de douche al veel scrunchen!

Logischerwijs moet je met een schone lei beginnen :) dus voor je begint was je je haar voor de laatste maal met een shampoo die wel een sulfaat bevat; maar geen siliconen, parafine, minerale olien en beeswax. Zo verwijder je alle moeilijk uitwasbare ingredienten uit je haar en voeg je ook geen nieuwe toe.

Je gebruikt bij deze methode een lichte conditioner (wasconditioner) en een zware, voedende conditioner. Een wasconditioner bevat geen voedende olien, een zware conditioner wel.

Verder style je je haar als het nat is bij deze methode, meestal met gel. Gel geeft je meer krullen en doordat het het haar aan elkaar laat plakken heb je geen pluis. Als je haar opdroogt zoals het nat is, blijft het grotendeels hetzelfde. Als je het met gel laat opdrogen eindig je dus in principe met gedefineerde en pluisvrije krullen! We gebruiken ook leave in conditioner om het haar een beetje te beschermen tegen de gel en nog extra te voeden.

Benodigdheden lijstje:
- Haar dat van nature al krullen, slag, golven of kroes heeft
- Shampoo met sulfaat, maar zonder siliconen, minerale olien, parafine en beeswax.
- Lichte conditioner (wasconditioner). Een milde conditioner waar je hoofdhuid niet snel vet van zal worden.
- Zware conditioner. Dit is een conditioner waar minimaal één voedende olie in zit, die liever niet te laag in de ingredientenlijst staat.
- Leave-in conditioner (mag ook je was- of zware conditioner zijn)
- Gel

Let erop dat dit alles geen ''slechte'' ingredienten heeft!

Stappen:
0. Was je haar voor de laatste maal met een sulfaat shampoo zonder build-up ingredienten.
1. Maak je haar helemaal nat in de douche en was je haar met een lichte conditioner. Het schuimt niet dus je moet heel goed masseren met je vingertoppen. Zo krijg je al het vuil en vet los.
2. Goed uitspoelen.
3. Smeer nu een zwaardere conditioner in de lengtes van je haar, liever niet op je hoofdhuid (sommige mensen met extreem droge huid of haar kunnen dit echter prima hebben), en laat het even intrekken. Nu kun je klitten uit je haar kammen met een grove kam. Haar kan breken door te kammen, maar de gladde conditioner voorkomt dit.
4. Goed uitspoelen. Eventueel kun je dit met ijskoud water in de wasbak doen, koud water spoelingen zorgen voor meer glans (de haarschub sluit beter door koud water) en mooie dikke 'clumps'!
5. Uit de douche scrunch je leave-in conditioner in je natte haar. Dit mag ook je was- of zware conditioner zijn (meeste mensen vinden zware conditioner hiervoor fijner).
6. Eventueel kun je nu de leave-in ‘sealen’ met een olie. Meer over sealen lees je hier: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://hairfairforum.be/viewtopic.php?f=9&t=1480">viewtopic.php?f=9&t=1480</a><!-- l -->
7. Scrunch water uit je haar tot er niets meer uit komt. Dit mag met je handen doen maar kun je het beste doen met een microvezel handdoek, katoenen doek of oud t-shirt (je kunt deze stap ook doen voor stap 6, wat voor jou prettig is).
8. Scrunch nu gel in je haar.
9. Laat het drogen, het liefst gewoon aan de lucht. Zit niet aan je haar met je handen, daar gaat het van pluizen.
10. Als het helemaal droog is, scrunch je de eventueel harde gel uit je haar. Je hoort het mogelijk een beetje kraken (dit is de gel, niet je haar). De gel hoeft helemaal niet per se hard te zijn.

Voila, een bos prachtige, glanzende en beweeglijke krullen!

Voor & Na

Voor:
[Afbeelding: 0.png]

Na:
[Afbeelding: 4-2.png]

Vanaf nu kun je je haar wassen met stap 1 tot en met 10!

Overige belangrijke zaken:
- Als je voor het eerst gaat conditioner-wassen, hou dan rekening met een overgangsperiode. Je haar moet er aan wennen dat het niet meer helemaal drooggestript wordt door shampoo. Het duurt gemiddeld 2 tot 6 weken tot de oliebalans van je hoofdhuid is aangepast. Je haar zal in die tijd misschien aardig vettig zijn omdat je hoofdhuid nog totaal van slag is door veelvuldig gebruik van sulfaten shampoos. Zelf had ik totaal geen overgangsperiode, maar dit verschilt heel erg van persoon tot persoon...

- Heb je fijn haar? Gebruik dan een light tot medium hold gel. Heb je grof haar? Gebruik dan een strong hold gel. Fijn haar is namelijk gemakkelijk verzwaard. Ik heb zelf fijn haar, en ik krijg alleen krullen met een light tot medium hold gel. Als je dus het idee hebt dat je meer krullen kunt krijgen moet je even switchen van light naar strong of strong naar light.

- Droog je haar niet met een gewone handdoek. Handdoeken zijn ruw en kunnen je haar breken.

- Eventueel kun je je ploppen voor een kortere droogtijd en meer krul. Ploppen gaat zo: leg een doek (geen handdoek dus) op een stoel of toilet met deksel naar beneden. Laat je krullende, natte haar er op vallen en knoop vervolgens de doek strak dicht om je hoofd. Je kunt ook een oud katoenen t shirt gebruiken. Zelf gebruik ik een oud keukenschort. Lol. Plop trouwens niet te lang!!!! 20 minuten is de max. Als je te lang plopt raken je krullen juist verpest en slap en heb je geen kortere droogtijd. Je kunt ploppen nadat je leave in en gel hebt aangebracht, maar bijvoorbeeld ook na de leave in maar voor de gel.

- Eventueel kun je fohnen met een diffuser voor meer krul en kortere droogtijd. Diffuser kapjes zorgen voor betere verdeling van hitte en is wat gezonder voor haar dan een gewone fohn. Maar aan de lucht drogen is natuurlijk gezonder uiteindelijk... De gezondste diffuse methode gaat zo: laat je haar in de kom vallen en breng hem naar boven. Zet hem dan aan, op de koudste stand. Wil je naar een andere plek? Zet hem dan uit, en haal hem dan pas uit je haar. Deze diffuser methode heet de ''pixie methode''. Je haar zal er gestylder uit zien en meer krullen. Als je wilt kun je een hittebeschermer gebruiken. Beste natuurlijke hittebeschermer is shea butter + grapeseed olie. Ook handig om te gebruiken mocht je toch je haar een keer willen stijlen ofzo.

- Een goede balans tussen proteinen en voeding (conditioning) is belangrijk. Als je snel overconditioned bent moet je meer proteinen toevoegen aan je routine en regelmatig een proteine behandeling doen. Als je overconditioned bent is je haar pluizig, slap, minder krullend maar wel zacht. Ook veert je haar moeilijker terug als je het rekt. Fijn haar is sneller overconditioned, en heeft ook van nature meer behoefte aan proteinen. Let hier dus goed op. Grof haar is over het algemeen juist gevoelig voor proteinen en kan er niet tegen. Het voelt door proteinen snel droog en stro-achtig. Grof haar heeft juist veel voeding nodig en heeft veel baat bij deep treatments. Maar onthoud dat ook proteinegevoelig haar ook af en toe proteinen nodig heeft. Als je grof haar hebt kun je je proteine behandeling het beste direct opvolgen met een deep treatment. Vind uit door expirimenteren wat de beste balans voor jouw haar is. :)

- Mensen die snel last hebben van pluis moeten in erg droog of erg vochtig weer uitkijken met ''humectants'', dat zijn de volgende ingredienten: glycerin, sorbitol, panthenol, honing, hyaluronic acid en soms aloe vera. Deze ingredienten trekken normaal vocht aan, maar in hoge of lage luchtvochtigheid gebeurt juist het tegenovergestelde! Vocht wordt dan uit je haar getrokken. En dan krijg je dus droog, pluizig haar. Je moet vooral uitkijken met deze ingredienten in je leave-in en styling producten.

- Bewaar je stap 0 shampoo. Altijd handig voor noodgevallen :P (na de kapper ofzo)

- Sommige curly girls wassen hun haar af en toe met een low-poo (sulfaatvrije shampoo. Niet zo licht als conditioner maar lang niet zo uitdrogend als shampoo), vooral als ze veel olien gebruiken. Ik vind dat zelf ook prettig om af en toe te doen. Vooral omdat ik snel overconditioned ben. Zo haal je de overvoeding en olieresten weg zonder het droog te strippen.

- Je kunt natuurlijk ook de gel in combinatie met een krullencreme of mousse gebruiken!


Vragen? Stel ze gerust :^^-happy en als laatste: doe vooral lekker je eigen ding. Als het voor jou beter werkt om gewoon siliconen etc. te gebruiken moet je dat dan ook vooral doen!


EDIT 19/03/2013:

Lijst met goedgekeurde producten:

N.B.: LIJST IS DUS ONDER VOORBEHOUD. Productsamenstellingen worden regelmatig aangepast. Lees de ingredientenlijst goed voor je een product koopt! Deze lijst is bedoeld om te helpen bij het zoeken. Het geeft helaas geen enkele garantie.

Eenmalige herstel-shampoo:
- Derlon Excellence verstevigende shampoo
- Kruidvat huismerk shampoo
- Mildeen shampoo&conditioner in 1 (Aldi)
- Neutral shampoo
- Nivea Beauty Care Pure Souplesse beschadigd haar zonder glans
- Nivea Blonde Gloss
- Nivea Diamond Gloss
- Nivea Color Crystalgloss
- Nivea Color Protection Shampoo
- Nivea Gold Explosion (wat een naam...)
- Urtekram Shampoo

Low-poos (handig om af en toe te gebruiken bij lichte build ups zoals olien of styling producten, of chemisch water):
- De Traay Lavendel & Stuifmeel shampoo
- De Traay Olijf & Propolis shampoo
- Dr Organic Aloe vera shampoo
- Dr Organic Lavender shampoo
- Dr Organic Manuka Honey shampoo
- Dr Organic Pomegranate shampoo
- Dr Organic Rose Otto shampoo
- Dr Organic Royal Jelly shampoo
- Dr Organic Virgin Olive Oil shampoo
- Dr Organic Vitamin E shampoo
- Dr Organic Tea Tree shampoo
- Nature’s Gate shampoo's (internet)
- The Body Shop Rainforest Balance shampoo
- The Body Shop Rainforest Moisture shampoo
- The Body Shop Rainforest Radiance shampoo
- The Body Shop Rainforest Shine shampoo
- Weleda Baby Hair & Body shampoo

Wasconditioner:
- Action Aloe Vera Line Conditioner (Action)
- Avalon Lavender conditioner
- Byphasse Conditioner appel/tijm
- Curl Junkie Daily Fix Cleansing Conditioner (internet)
- Enliven (De Tuinen)
- L’oreal Elvive Volume Collageen verstevigende cremespoeling (paarse fles)
- Neutral conditioner (o.a. Jumbo, Hoogvliet)
- Qhemet Biologics Cocoa Tree Detangling Ghee (internet)
- Sunsilk Conditioner krullend en golvend haar
- Sunsilk Conditioner voor gevoelige hoofdhuid

Zware conditioner:
- As I Am Coconut Cowash Cleansing Conditioner (internet)
- Bee Mine Bee Lovely Moisturizing Daily Conditioner (internet)
- Bee Mine Avocado Cream Balanced Conditioner (internet)
- Bee Mine BEE.U.Ti. FUL Moisturizing Deep Conditioner (internet)
- Curl Junkie Curl Assurance Smoothing Daily Hair Conditioner (internet)
- Curl Junkie Hibiscus & Banana Deep Fix Moisturizing Conditioner (internet)
- Curl Junkie Beauticurls Argan & Olive Oil Daily Hair Conditioner (internet)
- Curl Junkie Beauticurls Strengthening Conditioner (internet)
- Desert Essence Coconut conditioner (internet)
- Desert Essence Fragrance Free conditioner (internet)
- Desert Essence Green Apple & Ginger conditioner (internet)
- Desert Essence Italian Red Grape Conditioner (internet)
- Desert Essence Jojoba Strengthening conditioner (internet)
- Desert Essence Lemon Tea Tree Conditioner (internet)
- Desert Essence Red Raspberry Conditioner (internet)
- Desert Essence Shea Butter Repairing Conditioner (internet)
- Desert Essence Tea Tree Replenishing Conditioner (internet)
- Desert Essence Therapeutic Treatment Conditioner (internet)
- DA huismerk conditioners
- Dr Organic Aloe vera conditioner
- Dr Organic Lavender conditioner
- Dr Organic Manuka Honey conditioner
- Dr. Organic Moroccan Argan Oil conditioner
- Dr Organic Pomegranate conditioner
- Dr Organic Rose Otto conditioner
- Dr Organic Royal Jelly conditioner
- Dr Organic Virgin Olive Oil conditioner
- Dr Organic Vitamin E conditioner
- Dr Organic Tea Tree conditioner
- Etos huismerk conditioner
- EO Keratin Conditioner Coconut & Hibiscus (ook een proteine behandeling) (internet)
- EO Volumizing Conditioner Rosemary & Mint (internet)
- Freeman Papaya and Lime (De Tuinen)
- Garnier Fructis Fruity Passion (bevat isopropyl alcohol, maar laag in de lijst)
- Garnier Fructis Oil Repair
- Garnier Fructis triple nutrition oil-repair
- Hairveda Moist Condition 24.7 (internet)
- Hairveda Moist Condition Pro (internet)
- HairVeda Acai Berry Phyto (internet)
- Hairveda SitriNillah Deep Masque (internet)
- HairVeda Methi Sativa System (internet)
- Inecto Argan conditioner (o.a. Kruidvat)
- Inecto Pure Coconot Oil Conditioner (witte fles) (o.a. Kruidvat en Jumbo)
- Jane Carter Solution Nutrient Replenishing Conditioner (internet)
- Kinky Curly Knot Today (internet)
- Kneipp Kamille Conditioner
- L’oreal Elvive Hydra Krul haarmasker (zeegroen potje) (bevat isopropyl alcohol, maar laag in de lijst)
- L'oreal Elvive Keratine Glad conditioner (poederroze fles, proteinerijk)
- L’oreal Elvive Nutrigloss haarmasker voor lang haar (roze potje) (bijna niet meer te krijgen)
- L'oreal Elvive Total Repair conditioner (wit met rode fles, proteinerijk)
- L'oreal Elvive Total Repair Haarmasker (witte pot met rode dop, proteinerijk)
- L'Oreal EverCreme Cleansing Conditioner
- MopTop Daily Conditioner (internet)
- Oyin Handmade Honey Hemp Conditioner (internet)
- Qhemet Biologics Amla & Olive Heavy Cream (internet)
- Qhemet Biologics Moringa Tree Conditioning Ghee (internet)
- Suave Tropical Coconut conditioner (internet)
- The Body Shop Rainforest Balance Conditioner
- The Body Shop Rainforest Moisture Conditioner
- The Body Shop Rainforest Moisture Hair Butter
- The Body Shop Rainforest Radiance Conditioner
- The Body Shop Rainforest Radiance Hair Butter
- The Body Shop Rainforest Shine Conditioner
- The Body Shop Rainforest Voluminizing Conditioner
- Ultra Doux arganolie & cranberry conditioner (Belgie/Frankrijk)
- Ultra Doux avocado & galamboter conditioner (Belgie/Frankrijk)
- Ultra Doux cacaoboter & kokos conditioner (Belgie/Frankrijk)
- Ultra Doux henna & braambesazijn conditioner (Belgie/Frankrijk)
- Ultra Doux kamille & bloemenhoning conditioner (Belgie/Frankrijk)
- Ultra Doux mango & tiaré conditioner (Belgie/Frankrijk)
- Ultra Doux plantaardige melk conditioner (Belgie/Frankrijk)
- Wella Kruidenbalsem
- Yes to Carrots (De Tuinen)
- Yes to Cucumbers (De Tuinen)
- Yes to Tomatoes (De Tuinen)

Nog onzeker of het een was- of zware conditioner is:
- Cush Cosmetics Uncoiled Ultra Lite Detangling Conditioner (internet) (waarschijnlijk wasconditioner)
- Kruidvat huismerk cremespoeling met zonnebloemolie (gele fles)
- Les Karités Balsem met galamboter (Belgie/Frankrijk) (waarschijnlijk zware conditioner)
- Nivea Volume sensation volume mousse conditioner
- Schwarzkopf Gliss Kur Hair Repair Ultimate Volume (donkerblauwe fles) (waarschijnlijk wasconditioner)
- The Body Shop Banana conditioner

Leave-in conditioner:
- Alles dat je kunt gebruiken als was- of zware conditioner
- Beauty Without Cruelty Leave in Conditioner (internet)
- Bee Mine Bee Hold Curly Butter (internet)
- Bee Mine Bee Lovely Moisturizing Daily Conditioner (internet)
- Bee Mine Bee Loved Hair & Scalp Moisturizer (internet)
- Curl Junkie BeautiCurls Leave-In Conditioner (internet)
- Curl Junkie Hibiscus & Banana Deep Fix Moisturizing Conditioner (internet)
- Cush Cosmetics Moisturize Me Leave In Conditioner
- Giovanni Direct Leave In Weightless Moisturizing Conditioner (internet)
- HairVeda Whipped Cream Ends Hydration (internet)
- HairVeda Acai Berry Phyto (internet)
- Jane Carter Solution Revitalizing Leave In Conditioner (internet)
- Kinky Curly Knot Today (internet)
- Oyin Handmade HairDew (internet)
- Qhemet Biologics Burdock Root Butter Cream (internet)
- Qhemet Biologics Amla & Olive Heavy Cream (internet)
- Qhemet Biologics Moringa Tree Conditioning Ghee (internet)

Gel:
- Andalou Naturals Styling Gel Sunflower & Citrus (internet)
- Biosilk Rock Hard Gelee
- Curl Junkie Pattern Pusha - Hair Styling Gel (internet)
- Curl Junkie Curl Assurance Aloe Fix Styling Gel (internet)
- Garnier Fructis Endurance 24-hours
- Kiss My Face OHC Upper Management styling gel, grapefruit (light hold, NIET medium) (internet)
- L’oreal Studioline MineralFX Invisi’ gel Strong (medium, NIET strong hold)
- L’oreal Studioline MineralFX Invisi’ gel Extra Strong (normale strong hold)
- Moptop anti-frizz gel
- Nivea Hydra Balance Gel
- Qhemet Biologics Honeybush Tea Soft Hold Gel (internet)
- Star Curl Light 'n Bright
- Suncoat Natural Styling gel medium hold (strong, NIET medium hold) (internet)
- Wella New Wave (meerdere gels die mogen)

Overige, optioneel (hydraterende en voedende producten, styling producten, etc)
- 100% pure abrikoosolie
- 100% pure aloe vera gel
- 100% pure amla olie (pas op, kan haar verdonkeren)
- 100% pure argan olie
- 100% pure avocado olie
- 100% pure castor olie
- 100% pure emu olie
- 100% pure evening primrose olie
- 100% pure grapeseed olie
- 100% pure Jamaican black castor olie
- 100% pure jojoba olie
- 100% pure kokos olie
- 100% pure meadowfoam seed olie
- 100% pure mongongo olie
- 100% pure neem olie
- 100% pure olijf olie
- 100% pure palm olie
- 100% pure rozemarijn olie (pas op, kan haar verdonkeren)
- 100% pure safflower olie
- 100% pure sesame seed olie
- 100% pure shea butter
- 100% pure sunflower seed olie
- 100% pure tea tree olie
- 100% pure wheat germ olie
- 100% pure zoete amandelolie
- Bee Mine Deja's Hair Milk
- Bee Mine Juicy Moisturizing Daily Spritz
- Bee Mine Bee Hold Curly Butter
- Bee Mine Hair Growth Serum No Sulfur (internet)
- Bee Mine Luscious Balanced Cream Moisturizer (internet)
- Curl Junkie Coffee-CoCo Curl Creme – Lite (internet)
- Curl Junkie Curl Assurance Smoothing Lotion (internet)
- Curl Junkie Curl Queen (internet)
- Curl Junkie Curl Rehab Moisturizing Hair Treatment (internet)
- Curl Junkie Aloe Fix Lite (internet)
- Curl Junkie Coffee-CoCo Curl Creme (internet)
- Curl Junkie Curl Fix Intensive Treatment (internet)
- Curl Junkie REPAIR ME! - Reconstructive Hair Treatment (proteinebehandeling) (internet)
- Cush Cosmetics Huile Supreme Moisturizing Crème (internet)
- Cush Cosmetics Curl Extender (internet)
- Gliss Kur Extreme Hold + Control mousse nr.5
- Hairveda AshaOmega Scalp Booster (internet)
- Hairveda HydraSilica Spritz (internet)
- HairVeda Herbal Green Tea Butter for Hair & Body (internet)
- Hairveda Whipped Cream Ends Hydration (internet)
- Hairveda Whipped Gelly (internet)
- Hairveda BusyIzzy Kids (internet)
- Hairveda Whipped Clouds (internet)
- Hairveda Vatika Frosting (internet)
- Hairveda Cocasta Shikakai Oil (internet)
- Jane Carter Solution Condition & Sculpt (internet)
- Jane Carter Solution Nourish & Shine (internet)
- Jane Carter Solution Hair Nourishing Serum (internet)
- Jane Carter Solution Scalp Nourishing Serum (internet)
- Jane Carter Solution Natural Hold Locking Spray (internet)
- Jane Carter Solution Natural Hold Spray Gel (internet)
- Jane Carter Solution Wrap & Roll (internet)
- Jane Carter Solution Curl Defining Cream (internet)
- Jane Carter Solution Nourish & Shine (internet)
- Jane Carter Solution Twist & Lock (internet)
- Jessicurl Hair Cleansing Cream (internet)
- Jessicurl Oil Blend for Softer Hair (internet)
- Junior Stying Volume Foam super strong
- Kinky Curly Curling Custard (strong hold) (internet)
- Kinky Curly Gloss Pomade (internet)
- Kinky Curly Midnight Miracle (proteine behandeling) (internet)
- Kinky Curly Perfectly Polished Nourishing Hair Oil (internet)
- Kinky Curly Spiral Spritz Natural Styling Serum (internet)
- L'oreal Studioline Architect Gloss Wax
- L’oreal Studioline Curl Power Wet Curls Mousse
- L’oreal Studioline Curl Power krullen mousse voor futloze krullen
- l’Oreal Studioline Silk & Gloss curl mousse
- MopTop Detangler & Refresher Spray (internet)
- Nivea Styling mousse extra strong
- Nivea Flexible curls styling
- Oyin Handmade Go Tea (internet)
- Oyin Handmade Juice and Berries (internet)
- Oyin Handmade Sugar Berries Pomade (internet)
- Qhemet Biologics Burdock Root Butter Cream (internet)
- Qhemet Biologics Amla & Olive Heavy Cream (internet)
- Qhemet Biologics Moringa Tree Conditioning Ghee (internet)
- Shea Moisture Shea Butter Hair & Scalp Serum (internet)
- The Body Shop Cottonseed curl booster (internet, discontinued in Nederland)
BSL~MBL~Waist~Hip~TBL~Classic~Mid-thigh

Overig doel: lagen uitgroeien (kortste nu heuplengte)

Haareigenschappen: 2b/2c/3a, normaal, normale poreusheid, hoge elasticiteit, staartomtrek 15 cm
Haar likes: milde wasproducten, proteinen, olien en sealen.

[Afbeelding: 5.png]
Antwoord
#2
Discussietopic voor dit artikel:

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://hairfairforum.be/viewtopic.php?f=12&t=1662">viewtopic.php?f=12&t=1662</a><!-- l -->
BSL~MBL~Waist~Hip~TBL~Classic~Mid-thigh

Overig doel: lagen uitgroeien (kortste nu heuplengte)

Haareigenschappen: 2b/2c/3a, normaal, normale poreusheid, hoge elasticiteit, staartomtrek 15 cm
Haar likes: milde wasproducten, proteinen, olien en sealen.

[Afbeelding: 5.png]
Antwoord
#3
..
Antwoord
#4
Ik ben zelf net begonnen met deze methode, het is nog wel ff puzzelen allemaal. Op dit moment is me haar heel vet vanwege de olie die ik ingemasseerd heb hahah. Ik vind je haar erg mooi, welke producten gebruik jij?
Antwoord
#5
Oh ik zie het al bij je profiel, ben nieuw hier vandaar haha
Antwoord
#6
Hallo!

Ik ben nog maar sinds heel kort (lees: afgelopen weekend :-) ) met de curly girl-methode bezig, ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik een paar vragen stel?

Zo ben ik nog op zoek naar een wasconditioner. Ik heb in De Tuinen gevraagd naar de conditioner van Enliven die hier in het lijstje staat, maar dat kenden ze daar niet. Ik zou het liefst een natuurlijke conditioner willen gebruiken, welke zou ik dan het best kunnen kiezen denk je?

En ik heb ook nog een vraagje over de ingrediënten benzyl alcohol en triethanolamine. Ik kom er niet echt uit of die nou slecht zijn (in een gel met name) of niet, de meningen verschillen nogal per site (sommigen zeggen bv. dat benzyl alcohol uitdrongen, anderen zeggen weer dat het een conserverende alcohol is die nauwelijks of geen effect op je haar heeft). 't Zal wel niet zo eenvoudig zijn om echt een doorslaggevend antwoord te geven, maar mocht je hier meer over weten dan ben ik zeer benieuwd! Ook voor gel geldt dat ik het liefst een zo natuurlijk mogelijke zou vinden namelijk. Die van Hairwonder leek me wel wat, maar daar zit die triethanolamine in, en die staat relatief hoog in het ingrediëntenlijstje.

Enorm bedankt alvast!
Antwoord
#7
Ik heb hier op het forum ergens gelezen dat de -yl alcohol zonder problemen gebruikt kan worden. Volgens mij las ik zelfs dat het goed is voor je haar, maar zelf heb ik er geen verstand van.
LOVE
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)